La Marina de València

Noticia16/11/2018

Els futurs usuaris del skatepark i plaça de La Marina de València participaran en el seu disseny.

Els dies 20 i 27 de novembre es desenvoluparan dues sessions obertes amb la finalitat de presentar el projecte i recollir propostes de millora.


Continua el procés per a la creació d'un skatepark en La Marina de València amb l'inici de sessions de co-disseny, obertes als futurs usuaris de la pista de patinatge i del seu entorn en la Plaç ade l’Ona. Els dimarts 20 i 27 de novembre, els autors del projecte el presentaran al públic assistent i recolliran les seues aportacions, orientades a millorar el disseny d'este espai públic flexible que acollirà diferents usos ciutadans. 
Ja han estat convidats a estos tallers més de 30 representants de la comunitat patinadora local, incloent patinadors amb experiència, representants de diferents disciplines (skate, roller, longboard, scooter, etc.), monitors d'escoles, esportistes de diferents edats, membres de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana, organitzadors de competicions esportives, pares i mares, i xiquetes i xiquets que patinen.
El 20 de novembre de 18h a 20h, en el Ateneu Musical Port, tindrà lloc la primera sessió, on participaran els autors del projecte, el comitè de seguiment i l'equip tècnic del Consorci València 2007, gestor de La Marina de València. En este taller es presentarà la proposta de disseny de la pista de patinatge i de la urbanització de la plaça, així com els detalls tècnics, les accions de participació i el context del Concurs d'Idees d'on sorgeix la guanyadora.

La segona sessió serà el 27 de novembre, de 18h a 20:30h, a la Base de La Marina de València, on els participants podran imaginar el projecte in situ. En esta ocasió, s'organitzaran grups de treball temàtics sobre usos generals de la plaça i particulars del skatepark

“Marjal Urbana”, un espai innovador i inclusiu.

(més informació: ACÍ)


“Marjal Urbana” és el nom de la proposta guanyadora del Concurs d'Idees convocat pel CV07 amb la finalitat de dissenyar la pista de patinatge i la urbanització del seu entorn. Este projecte presenta un espai singular, inclusiu, accessible i integrat amb el paisatge de La Marina, amb zones verdes i llomes, que albergarà diferents usos ciutadans entorn a una pista de patinatge per a tot tipus d'usuaris, i elements com un mirador, pèrgoles, un quiosc o un auditori.

L'equip: Straddle 3, Carpe i CivicWise.
La proposta és obra de dos equips que treballen coordinadament. D'una banda, Straddle 3 és un estudi d'arquitectura barceloní amb experiència en el disseny i construcció d'este tipus d'infraestructura i en projectes en col·laboració horitzontal entre col·lectius. D'altra banda, Carpe és una oficina valenciana que treballa en arquitectura, disseny urbà i comunicació, i forma part de CivicWise, una xarxa internacional oberta que promou la participació ciutadana, desenvolupant projectes basats en intel·ligència col·lectiva, innovació cívica i disseny obert. 

Un procés participatiu 
El CV07 va iniciar el projecte del skatepark en l'estiu de 2017, amb la creació d'una Comissió de Seguiment composta per representants del món del patí -patinadors independents, entitats públiques, clubs i escoles de València – amb l'objectiu de definir què tipus de pista esportiva era necessària. Les seues propostes van donar forma a les pautes que va establir el Concurs d'Idees per conceptualitzar la pista i el seu entorn. El jurat que va valorar les vuit propostes admeses estava format per persones procedents de l'àmbit de l'urbanisme, el paisatgisme i l'arquitectura, i del patinatge i l'esport. La totalitat de les propostes presentades pot visitar-se en una exposició situada en les oficines del Consorci, en La Marina de València, oberta al públic fins al 7 de desembre, de dilluns a dimecres de 8h a 18:30h, i de dijous a divendres de 8h a 14:30h.