La Marina de València

Noticia23/10/2018

Oberta la inscripció als tallers per definir el futur edifici innovador i d'usos mixts de La Marina de València.

Més de 300 persones han participat ja en "Imaginem El 3", el procés per establir els usos, la forma i els valors de l'edifici de nova construcció que se situarà en la dàrsena.


Si vols "imaginar el 3", et convidem a participar en els tallers que es desenvoluparan en La Base (La Marina de València):

Horaris:

  • Dijous, 22 de novembre: 19.00h a 20:30h
  • Dissabte, 24 de novembre: 10.00h a 14.00h.
  • Dijous, 29 de novembre: 19.00h a 20:30h.

Inscripció (fins el 16 de noviembre), a través d' este enllaç.

La Marina de València ha iniciat la segona fase de “Imaginem El 3” amb l'organització de tres tallers específics per estudiar com hauria de ser i quins usos podria albergar El 3, l'edifici que es construirà en el front marítim, i el seu entorn. La inscripció està oberta al públic en general i pot realitzar-se a través del web www.lamarinadevalencia.com, fins al 16 de novembre. Els tallers es desenvoluparan a La Base (antiga seu Alinghi), els dijous 22 i 29 de novembre, de 19.00h a 20:30h, i el dissabte 24 de novembre, de 10.00h a 14.30h. Les conclusions i consensos derivats d'este procés vinculant es presentaran al desembre i serviran per definir els plecs d'urbanització i edificació d'esta parcel·la, situada entre l'Edifici del Rellotge i l'antiga Estació Marítima (proper hub tecnològic).

Més de 300 persones ja han participat en “Imaginem el 3”
La primera fase de “Imaginem El 3” va començar el 23 d'octubre amb la publicació d'un qüestionari online obert a la ciutadania. 300 persones han respost al formulari i han aportat les seues idees sobre la forma i els usos de l'edifici i el seu entorn immediat. Quant a l'arquitectura, coincideixen a dibuixar un espai obert i permeable, que relacione l'interior amb l'exterior, i on es creen ambients relaxats, tranquils i acollidors. Els participants apunten espais “en planta baixa i oberts a l'espai públic més immediat”, “oberts per gaudir de la nostra llum” i “que tinguen identitat i siguen diferents”.

Quant a l'equipament, els serveis i els usos, molts participants suggereixen que l'edifici continga llocs per a estudi i treball en grup, per a arts escèniques i per a activitats i recursos multimèdia. Algunes persones proposen “espais gratuïts per a exposicions i altres expressions artístiques del talent local” així com “espais comunitaris i intergeneracionals que permeten la relació entre col·lectius socials.” Quant a instal·lacions hosteleres, coincideixen que l'oferta siga variada i de preus assequibles i assenyalen idees com “un lloc on compartir taules i amb restaurants econòmics”, “de qualitat, amb productes locals i un preu accessible”, “amb una cuina innovadora i relacionada amb el Mediterrani.”
Este qüestionari també s'ha treballat directament en sessions amb col·lectius implicats de la zona, com les societats musicals, les associacions de veïns del Districte Marítim i l’IES Balears; els empresaris de La Marina de València i els alumnes d’EDEM

“El 3”, un repte clau per a La Marina de València
La Marina de València ha emprès un repte clau: la configuració d’ “El 3”, un edifici amb diferents usos, relacionats amb la ciutadania, el turisme i el treball, que s’ubicarà on antigament se situava el Tinglado 3 de l'antic port de València. “El 3” es planteja des de certes premisses que combreguen amb els eixos estratègics del Consorci València 2007, gestor del recinte marítim. D'una banda, serà un espai plural, integrador i accessible, punt de trobada i intercanvi, que completarà l'ecosistema de La Marina de València i de Poblats Marítims. A més, constituirà un referent d'innovació i sostenibilitat a València i un edifici pioner en diferents aspectes: serà el primer edifici mixt de referència d'arquitectura per a la vida quotidiana de la ciutat i el primer projecte de València on el procés participatiu serà vinculant. 

“Imaginem el 3” és una innovadora metodologia dissenyada per la cooperativa valenciana d'arquitectura Crearqció i el Consorci València 2007, que persegueix perfilar tant el continent com el contingut d’ “El 3”.